Kompoty u vás nefrčí, ale po dobrých marmeládách a džemech se vždy slehne zem?
Aby byly ještě lepší, máme pro vás skvělý JamFix 3:1, který si hravě poradí s každým sladším ovocem a vykouzlí z něj prvotřídní pochoutku.
A v čem je lepší než běžné želírovací produkty?
Může za to jeho jedinečné složení výhradně z ovocného pektinu, kyseliny citronové a cukru. Tak vzhůru do želírování!
Očištěné a vypeckované ovoce (900 – 1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800 – 900 g ovoce. Obsah sáčku smícháme s 330 g cukru a nasypeme do ovoce. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 3 – 5 minut. Podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou nebo cukr. Odebereme případnou pěnu a horký džem opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Příprava džemu v domácí pekárně (přímo od Labety)
Očištěné a vypeckované ovoce 900 – 1000 g rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce (např. třešně, višně, maliny atd.), použijeme pouze 800 – 900 g ovoce. Ovoce vložíme do domácí pekárny, přidáme 330 g cukru a zapneme program Příprava marmelády. Asi 30 minut před koncem programu přisypeme k ovoci sáček JamFix 3:1, můžeme dochutit kyselinou citronovou. Po dokončení programu nalijeme připravený džem do skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
!!! INFORMACE PRO CELIAKY A ALERGIKY !!!
Želírovací směs může obsahovat stopová množství lepku, protože je vyrobena v provozu, kde se pracuje i s pšeničnou moukou!
Pokud držíte dietu v rámci, které si hlídáte i stopová množství lepku, použijte pro zavařování raději čistý citrusový pektin. I ten pořídíte na eatfitshop.cz.
Kód: | 5951 |
Ean: | 8.59401E+12 |
Výrobce: | Labeta |
Země původu: | ČR |
Složení: | cukr, želírující látka: pektiny, kyselina citronová |
Velikost balení: | 25 g |
Skladování: | Skladujte na suchém místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1128/267 |
Tuky (g): | 0.5 |
Z toho kyseliny (g): | 0.1 |
Sacharidy (g): | 63 |
Z toho cukry (g): | 55 |
Vláknina (g): | -- |
Bílkoviny (g): | 3,2 |
Sůl (g): | 0,26 |
Alergeny | bez alergenu |