Jemně mletý nealkalizovaný prášek z nepražených ekvádorských kakaových bobů. Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád. Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Naše kakao je vykupováno přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Na rozdíl od běžného kakaového prášku nejsou boby upraženy, ale po fermentaci, sušení a očištění jsou rovnou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Ten používáme stejně jako běžné kakao z pražených bobů na vaření, pečení a k přípravě horkých nápojů. Je vhodný i do raw kuchyně.
Raw vegan kakao: 80 g mandlí zalijeme teplou vodou a necháme stát přes noc. Ráno slijeme, propláchneme, přidáme několik kapek panenského oleje, zalijeme 300 ml teplé vody a důkladně promixujeme. Poté přecedíme přes plátýnko, přidáme 3 lžičky nepraženého kakaa, špetku mořské soli, dle chuti sirup z agáve a našleháme.
Raw vegan kakao: 80 g mandlí zalijeme teplou vodou a necháme stát přes noc. Ráno slijeme, propláchneme, přidáme několik kapek panenského oleje, zalijeme 300 ml teplé vody a důkladně promixujeme. Poté přecedíme přes plátýnko, přidáme 3 lžičky nepraženého kakaa, špetku mořské soli, dle chuti sirup z agáve a našleháme.
Kód: | 11621 |
Výrobce: | bionebio |
Země původu: | Ekvádor |
Složení: | prášek z nepražených bio kakaových bobů se sníženým obsahem tuku. Obsah kakaového másla nejméně 10 %. |
Velikost balení: | 150 g |
Skladování: | Skladujte v suchu, chraňte před teplem. |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1409/339 |
Tuky (g): | 11 |
Z toho kyseliny (g): | 6,9 |
Sacharidy (g): | 14,5 |
Z toho cukry (g): | 0,3 |
Vláknina (g): | 34,7 |
Bílkoviny (g): | 28,1 |
Sůl (g): | méně než 0,1 |
Alergeny | bez alergenu |