Sójové "maso" je podle mne neprávem odsuzovanou potravinou. Sama jsem byla krátkou dobu vegetariánem a můj bratr je vegetarián v podstatě od dětství. Proto vím, že i tato náhražka masa se dá upravit velmi chutně. Také její nutriční hodnoty mohou být pro různé diety dobrou motivací pro občasné zařazení do jídelníčku. Sójové maso je potřeba předem povařit v zeleninovém vývaru a potom upravit následovně - kostky například jako výpečky nebo do guláše, nudličky spolu se sójovou omáčkou a zeleninou jako jídlo z pánve wok, sójový granulát je skvělý do vegetariánské boloňské omáčky, chilli con carne, sekané nebo na karbenátky.
Kód: | 6052 |
Výrobce: | Natural Jihlava |
Země původu: | Rakousko |
Složení: | odtučněná SÓJOVÁ mouka |
Velikost balení: | 150 g |
Skladování: | Skladujte na tmavém a suchém místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1497/356 |
Tuky (g): | 8 |
Z toho kyseliny (g): | 1.6 |
Sacharidy (g): | 14 |
Z toho cukry (g): | 6.2 |
Vláknina (g): | -- |
Bílkoviny (g): | 49.6 |
Sůl (g): | < 0,01 |
Alergeny | sója |