Lyofilizované Mango je:
100 % mrazem sušené mango, bez přísad a konzervantů , svěží, sladká a čistá chuť manga.
Lyofilizace je proces sušení mrazem, při kterém si ovoce zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.
- Obsahuje má vysoký obsah vlákniny a je výborným zdrojem vitaminu C.
- Přispívá k normální psychické činnosti a funkci imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm.
- Obsažené železo přispívá k normální tvorbě červených krvinek, hemoglobinu a přenosu kyslíku v těle.
- Železo má vliv na normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na procesu dělení buněk.
- V lidovém léčitelství se používají proti zánětům, hlavně v krku a ústní dutině.
Mango je na skus lehce tužší a vždy záleží na konkrétní odrůdě, délce doby sušení a aktuální sklizni. Doporučujeme mango případně namočit nebo si nakrájet kousky do kaše či vloček.
Dnes roste v celém tropickém pásu a má velkou řadu odrůd, a tomu odpovídající řadu barev od světle žluté přes červenou až po zelené odrůdy. Dužina je vždy žlutá, má velikou placatou pecku a chutí může připomínat broskev.
Z nutričního hlediska je mango zajímavé vysokým obsahem draslíku, vitamínu E a C a betakarotenu (antioxidanty), a některými vitamíny B skupiny.
Kód: | 11524 |
Výrobce: | Obchody Milota |
Složení: | 100% jahody lyfolizované |
Velikost balení: | 100 g |
Skladování: | Skladujte v originálním pečlivě uzavřeném obalu na suchém místě. |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1301/310 |
Tuky (g): | 2,7 |
Z toho kyseliny (g): | -- |
Sacharidy (g): | 67,9 |
Z toho cukry (g): | -- |
Vláknina (g): | -- |
Bílkoviny (g): | 3,3 |
Sůl (g): | -- |
Alergeny | bez alergenu |