Ošatka z dřevité celulózy na chleba 1000g. Gramáž ošatky je vždy uvedena na výslednou váhu chleba po upečení. Pro vyniknutí vzoru ošatky je dobré jej vysypat např. sezamem, kmínem nebo obřezat žiletkou.
Ošatky z celulózy jsou vyrobeny v Německu, zde se vyrábějí již od roku 1920. Ošatky jsou určeny pouze pro kynutí né pro pečení v troubě! Po jejich použití je vhodné nechat ošatky vysušit, ideálně v troubě do teploty max. 110 °C.
Ošatku před jejím prvním použitím stačí lehce vysypat, např. škrobem nebo pohankovou moukou. Po té můžete již používat bez dalšího vysypávání. Stačí pouze obalit chleba před vložením do ošatky lehce v mouce. Ošatka se díky tomu stává téměř bezúdržbová i při použití kynutí v lednici. V případě velmi hydratovaného těsta doporučujeme vysypat znovu i ošatku.
Při přilepení těsta na ošatku nechte ošatku pořádně vysušit a po té vykartáčujte.
Průměr: 22 cm
Kód: | 11427 |
Země původu: | Německo |