Guarová guma je přírodní zahušťovadlo a pojidlo, které se používá pro vylepšení celé řady potravin (krémy, jogurty, zmrzliny, omáčky a remulády) a to včetně pekárenských výrobků u kterých napomáhá k udržení vlhkosti a oddaluje tak vysychání.
Bílý prášek, který se získává pomletím semen rostliny Cyamopsis tetragonolubus, je také pomocníkem při vaření a pečení bez lepku, můžeme jím zahušťovat (stačí ho prý 8* méně než kukuřičného škrobu), přidávat jej do těsta pro větší pevnost a snad i elasticitu nebo jím ztužit krémy pro zdobení našich cukrářských výtvorů.
Přiznávám, že sama ještě nemám s guarem žádnou zkušenost. 1 balíček mám však již doma a čekám na příležitost, kdy jej použít. Výsledek zde nasdílím.
Guar může být stejně jako xantan dobrou volbou pro ty, co nemohou při svém pečení používat psyllium, chia nebo lněnou vlákninu.
Bílý prášek, který se získává pomletím semen rostliny Cyamopsis tetragonolubus, je také pomocníkem při vaření a pečení bez lepku, můžeme jím zahušťovat (stačí ho prý 8* méně než kukuřičného škrobu), přidávat jej do těsta pro větší pevnost a snad i elasticitu nebo jím ztužit krémy pro zdobení našich cukrářských výtvorů.
Přiznávám, že sama ještě nemám s guarem žádnou zkušenost. 1 balíček mám však již doma a čekám na příležitost, kdy jej použít. Výsledek zde nasdílím.
Guar může být stejně jako xantan dobrou volbou pro ty, co nemohou při svém pečení používat psyllium, chia nebo lněnou vlákninu.
Kód: | 371 |
Výrobce: | Natural Jihlava |
Složení: | guarová guma |
Velikost balení: | 100 g |
Skladování: | Skladujte na suchém a temném místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1463/350 |
Tuky (g): | 0 |
Z toho kyseliny (g): | -- |
Sacharidy (g): | 82.3 |
Z toho cukry (g): | -- |
Vláknina (g): | -- |
Bílkoviny (g): | 4.7 |
Sůl (g): | 0.3 |
Alergeny | bez alergenu |