Kyselina citronová se používá jako přísada ke konzervaci a k ochucení ovoce, zeleniny, džemů, sirupů a nápojů.
Používá se také k odstranění vodního kamene, např. u rychlovarné konvice.
Víte, co vznikne, když smícháte čerstvě natrhané jahody s želírovacím cukrem a přidáte trochu kyseliny citrónové?
Poctivý domácí džem s dokonale vyváženou chutí. Kyselina citronová je totiž to pravé, co dodá šmrnc ovoci i zelenině.
Ať už připravujete džemy, zavařujete ovoce či nakládáte zeleninu, kyselina citronová je pomocníkem k nezaplacení.
Kromě chuti pomáhá ovoci a zelenině udržet si svou barvu.
Tip od Labety
Kyseliny citrónovou rozpuštěnou ve vodě ji můžeme použít do zálivky salátů místo octa.
Kód: | 4185 |
Výrobce: | Labeta |
Země původu: | ČR |
Složení: | kyselina citronová E 330 (kyselina, regulátor kyselosti, antioxidant) |
Velikost balení: | 40 g |
Skladování: | Skladujte na suchém místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1297/299 |
Alergeny | bez alergenu |