Bezlepková sypká směs Mix It Dunkel, vhodná k přípravě tmavého pečiva. Bez lepku, pšenice, laktózy, mléka, vajec a konzervantů.
Recept na tmavý chléb:
500g Schär mouky Brot –Mix Dunkel, 550 ml perlivé minerální vody, 1 lžíce cukru a třtinového sirupu, 40ml oleje, 10g soli, 10g cukru, 25g čerstvého droždí.
Droždí rozpustíme v 50 ml vlažné vody s 10 g cukru a necháme 10 minut napěnit. Mouku, sůl, vodu, sirup a olej v tomto pořadí dáme do hnětacího stroje a hněteme na střední otáčky asi 2 minuty. Přidáme napěněné droždí a hněteme po dobu 8 minut. Z těsta vytvarujeme kouli, kterou dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi jednu hodinu. Troubu předehřejeme na 190 ° C. Těsto vložíme do pečící formy a ostrým nožem uděláme zářezy. Pečeme 50 minut.
Recept na tmavý chléb:
500g Schär mouky Brot –Mix Dunkel, 550 ml perlivé minerální vody, 1 lžíce cukru a třtinového sirupu, 40ml oleje, 10g soli, 10g cukru, 25g čerstvého droždí.
Droždí rozpustíme v 50 ml vlažné vody s 10 g cukru a necháme 10 minut napěnit. Mouku, sůl, vodu, sirup a olej v tomto pořadí dáme do hnětacího stroje a hněteme na střední otáčky asi 2 minuty. Přidáme napěněné droždí a hněteme po dobu 8 minut. Z těsta vytvarujeme kouli, kterou dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi jednu hodinu. Troubu předehřejeme na 190 ° C. Těsto vložíme do pečící formy a ostrým nožem uděláme zářezy. Pečeme 50 minut.
Kód: | |
Výrobce: | Schar |
Země původu: | Rakousko |
Složení: | kukuřičný škrob , mouka z lněných semen 12% , pohanková mouka 8% , hrachové klíčky, rýžové klíčky, vláknina psyllium, cukr , zahušťovadlo: guma guar ; sůl . Může obsahovat stopy sóji . BEZ LAKTÓZY (laktóza<0.007g/100g) |
Velikost balení: | 1000 g |
Skladování: | Uchovejte v suchu a chraňte před teplem. |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1375/326 |
Tuky (g): | 2.6 |
Z toho kyseliny (g): | 0.5 |
Sacharidy (g): | 63 |
Z toho cukry (g): | 2.1 |
Vláknina (g): | 13 |
Bílkoviny (g): | 6.1 |
Sůl (g): | 0.75 |
Alergeny | bez alergenu |