Znáte oblíbený italský dezert Tiramisu? Při jeho přípravě budete potřebovat piškotové jazýčky. Bez nich to prostě není ono. Tyto jsou navíc bez lepku.
Suroviny:
- 250 g mascarpone
- 3 vejce
- 80 g cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 ml silného espresso kávy
- 100 ml amaretta (mandlového likéru)
- 200 g piškotových jazýčků (savoiardi)
- Kakao na posypání
Postup:
- Oddělte bílky a žloutky. Vejce rozdělte do dvou misek.
- Vejce se žloutky smíchejte s cukrem a vanilkovým extraktem. Vzniklou směs vyšlehejte do pěny.
- Do druhé misky si připravte mascarpone. Přidejte ho k vyšlehaným žloutkům a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou a krémovou směs.
- Vaječnou směs postupně vmíchejte do mascarpone, dokud není vše dobře propojeno.
- Espresso a amaretto promíchejte dohromady v mělkém talíři.
- Piškotové jazýčky namáčejte jednotlivě do kávové směsi a pokládejte do větší mísy obdélníkového tvaru dokud nepokryjete celý povrch.
- Na vrstvu piškotů naneste polovinu mascarpone krému.
- Opakujte postup s další vrstvou namočených piškotů a zbytek mascarpone krému.
- Posypte vrchní vrstvu kakao.
- Nechte tiramisu alespoň dvě hodiny odpočinout v lednici, nejlépe přes noc.
- Před podáváním posypte vršek tiramisu dalším kakaem.
- Nakrájejte na porce a podávejte.
Kód: | 5991 |
Výrobce: | Schär |
Země původu: | Itálie |
Složení: | čerstvé VEJCE 38%, kukuřičný škrob, cukr, rýžová mouka, zahušťovadlo: guma guar, přírodní aroma |
Velikost balení: | 200g |
Skladování: | skladujte na tmavém a suchém místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1604/380 |
Tuky (g): | 7 |
Z toho kyseliny (g): | 2.2 |
Sacharidy (g): | 70 |
Z toho cukry (g): | 32 |
Vláknina (g): | 1.1 |
Bílkoviny (g): | 8.6 |
Sůl (g): | 0.2 |
Alergeny | vejce |