Arašídové máslo křupavé je vyrobené z na sucho pražených arašídů. Jen čisté mleté buráky s malými křupavými kousky a žádné další příměsi. Doporučujeme před konzumací promíchat, olej na povrchu je přirozeným jevem. Vyzkoušejte i arašídový krém jemný 500 g. Pokud máte rádi ochucené ořechové krémy, máme pro vás také arašídový krém s belgickou nebo mléčnou čokoládou. Je arašídové máslo zdravé? Arašídy jsou luštěninou bohatou na nenasycené rostlinné tuky, ty nejen že našemu tělu neškodí, ale dokonce jsou zdraví prospěšné. Druhou nejvýraznější složkou arašídů jsou bílkoviny, jedny z nejzákladnějších živin, které si tělo samo nevyrobí. Kromě tuků a bílkovin je podzemnice olejná zdrojem vlákniny, vitamínů skupiny B, vitamínů A, E a ze stopových prvků obsahuje hořčík, draslík a fluor. Arašídy jako čistá surovina tedy zdravé bezpochyby jsou. Další otázkou je jestli se při zpracování arašídů do podoby krémů používají oleje, cukry nebo aditiva. Naše arašídové máslo se vyrábí z nasucho horkým vzduchem pražených buráků, které jsou následně namleté do jemné konzistence. A to je vše, žádné další příměsi, jen arašídy. Odpověď na původní otázku zní tak, že určitě ne všechna arašídová másla jsou zdravá, záleží na procesu jejich zpracování a na tom, co se do nich přidává. Grizly peanut butter rozhodně všem požadavkům na zdravé arašídové máslo odpovídá, takže pokud se rozhodnete právě pro něj, rozhodně si zdravě pochutnáte. K čemu arašídové máslo používat? Burákové máslo můžete použít na mnoho způsobů. Dochuťte s ním smoothie nebo proteinové koktejly. Rychlou svačinku vykouzlíte, když zkombinujte nakrájené ovoce s arašídovým krémem. Použijte v kuchyni při pečení sušenek, muffinů nebo do ranní kaše.
Kód: | |
Výrobce: | Grizly |
Země původu: | ČR |
Složení: | Pražené jemně mleté arašídy s nasekanými kousky 100 %. Výrobek neobsahuje přidané tuky, cukry, soli, barviva či jiné látky. |
Velikost balení: | 500 g |
Skladování: | Skladujte v temném, chladném a suchém místě. |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 2457/587 |
Tuky (g): | 49.7 |
Z toho kyseliny (g): | 6.5 |
Sacharidy (g): | 21.3 |
Z toho cukry (g): | 4.9 |
Vláknina (g): | 8 |
Bílkoviny (g): | 24.4 |
Sůl (g): | 0 |
Alergeny | arašídy |