Eatfitshop

Blog

Banánové cupcakes s matcha krémem27.3.2025

Banánové cupcakes s matcha krémem

Bezlepkové, vláčné a jarně zelené. Cupcakes, neboli minibábovky s krémovou čepicí, jsou jako stvořené pro jarní chvíle. Tyto jsou plné voňavého másla, banánů a zdobí je jemný krém s čajem matcha. Připravte si je na velikonoční stůl, jako dárek pro kamarádku nebo jen tak pro radost.
Detail
Valentýnské perníčkové cupcakes s jahodovým krémem6.2.2025

Valentýnské perníčkové cupcakes s jahodovým krémem

Perník je nadčasovou záležitostí. Pekly ho už prababičky našich prababiček a když vidím dnešní děti, jsem si jistá, že jeho příběh bude pokračovat i po další generace. Perník může mít mnoho podob, od pouťového srdce přes vánoční medovníčky až po perníkové řezy s čokoládovou polevou. Zapomněla jsem na něco? Ano, ještě jsou tu norimberské slepované kousky, perník na strouhání, perníková chaloupka, bábovka, muffiny a cupcakes. A právě kvůli cupcakes vznikl tento příspěvek. Podívejte se, jak snadno můžete vyrobit jejich bezlepkovou perníčkovou verzi a vyladit ji pro Valentýna.
Detail
Valentýnská linecká srdíčka6.2.2025

Valentýnská linecká srdíčka

Linecká srdíčka s čokoládovým krémem jsou naším Valentýnským speciálem a jsou pěkně vymazlená. Obsahují hned tři běžně dostupné ingredience, které jsou považovány za tradiční přírodní afrodisiakum. Jukněte na recept, pořiďte EAT-fit Lineckou a další suroviny a rozpalte troubu.
Detail
Upečte své první bezlepkové vánoční cukroví18.12.2024

Upečte své první bezlepkové vánoční cukroví

Je tady listopad a my se pomalu začínáme připravovat na Vánoce. Nakupujeme první vánoční dárky, vybíráme ozdoby na stromeček a sepisujeme seznam vánočního cukroví, které letos chceme upéct. Pokud jste se rozhodli tento rok nahradit klasické cukroví bezlepkovým, je tenhle článek přesně pro vás. Prozradím vám pět způsobů, jak si o Vánocích pochutnat na skvělém bezlepkovém cukroví.

Detail
Originální dárky, které potěší18.12.2024

Originální dárky, které potěší

Vánoce se kvapem blíží a vy ještě nemáte koupený ani jeden dárek? Nechcete kupovat zbytečnosti, které nikdo nevyužije? Nebojte, máme pro vás tipy na originální dárky, které potěší opravdu každého. A to nejlepší? Všechny je pořídíte na jednom místě – EATfit shopu.

Detail
Dýňová bábovka s kakaem31.10.2024

Dýňová bábovka s kakaem

Bábovka s voňavým perníkovým kořením a kakaem je něco, co byste měli na podzim rozhodně vyzkoušet. Díky dýňovému pyré a mandlové mouce je krásně vláčná a doslova se rozplývá na jazyku. Poprvé jsem ji pekla na halloweena a to je dovoleno v podstatě cokoliv. Já zkusila formu vysypat trochou kokosu a pak přidala ještě i maková zrníčka. Dopadlo to na jedničku. Málem jsem ji nestihla vyfotit.
Detail
5 tipů na zdravou a chutnou svačinu bez lepku5.9.2024

5 tipů na zdravou a chutnou svačinu bez lepku

Zdravé svačiny jsou klíčem k tomu, aby naše tělo mělo dostatek energie a živin během celého dne. Pokud hledáte inspiraci na chutné svačiny bez lepku, koukněte na tento článek.

Detail
Bezlepková cuketová buchta na slano22.8.2024

Bezlepková cuketová buchta na slano

Je jednoduchá, chybě-vzdorná (upeče ji snad úplně každý), výživná a skladná. Ideální na výlety, krátké i delší cesty. Koukni na naše tipy, jak ji vytunit do různých podob. Realizovat můžete i svoje výtvarné vlohy a ozdobit buchtu kousky zeleniny, bylinek a květin.
Detail
Cuketový perník bez lepku7.8.2024

Cuketový perník bez lepku

Cuketový perník se u nás doma setkal s velkým ohlasem hned při své premiéře. Tento elegantní způsob zpracovaní cukety do dobrůtky, kterou nepohrdne ani zarputilí odpůrce zeleniny, řadím mezi zlato naší rodinné kuchařky. Perník je to voňavý, kyprý, vláčný a recept na něj bude po jeho ochutnání chtít i vaše ne bezlepková sousedka.

Detail
Osvěžující letní polévka Tarator18.7.2024

Osvěžující letní polévka Tarator

Tato dobrota inspirována naší dovolenou v Bulharku vám v letních vedrech udělá líp než zmrzlina. Narozdíl od ní totiž nebsahuje žádný cukr, je plná antioxidantů, mikronutrientů, vlákniny, vody a to je přesně to, co naše horkem zatěžkávané tělo potřebuje. V Bulharsku, kde panovaly teploty 30+, jsme tarator jedli každičký den. Pokaždé na jiném místě a mám tak srovnání, které jsem ihned po návratu překlopila do vlastní verze. 
Detail
1......10