Blog
Masarykovy knoflíky
15.11.2020
MASARYKOVY KNOFLÍKY (oblíbené cukroví T.G.Masaryka, těsto na 2 plechy)
180 g vlašských ořechů
300 g EAT-fit UNIVERSAL
200 g másla
100 g třtinového cukru
1 lžíce kakaa
1 žloutek
POSTUP:
1. Ořechy předem namočíme na 2 hod do studené vody (nemusíme, ale ořechy jsou takto křehčí) a potom je nahrubo nasekáme.
2. Podle pravidla suché se suchým a mokré s mokrým prosejeme kakao do mouky a promísíme s cukrem.
3. Do směsi mouky, kakaa a cukru postupně zapracujeme máslo a žloutek a teprve ke konci přidáme nasekané ořechy.
4. Z hmoty vytvarujeme 4 válečky o průměru cca 4 cm, které necháme nejlépe v mrazáku dobře ztuhnout.
5. Tuhé válečky krájíme na cca 0,5-1cm silná kolečka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem.
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 10 minut.
7. Knoflíky můžeme obalit po vychladnutí v moučkovém cukru.
Pozor, cukroví je bezprostředně po upečení velmi křehké, chladnutím postupně tuhne.