Blog
Sádlovky alias kakaové bobky
15.11.2020
SÁDLOVKY alias KAKAOVÉ BOBKY (na 2 plechy)
140 g sádla
140 g moučkového cukru
200 g EAT-fit BEŠAMEL
50 g kakaa
domácí marmeláda (špendlíková, rybízová nebo jiná mírně kyselá)
POSTUP:
1. Mouku, cukr, kakao (můžeme prosít) a sádlo zpracujeme v míse do kompaktní hmoty. Pokud se těsto příliš lepí, můžeme ho dát ztuhnout do lednice.
2. Z těsta tvoříme kuličky stejné velikosti, klademe je na plech vyložený pečícím papírem a obrácenou vařečkou do nich utvoříme hluboký důlek, který budeme po upečení plnit marmeládou.
3. Pečeme asi 15 minut při teplotě 150 °C.
4. Vychladnuté cukroví plníme pomocí plničky (igelitového pytlíku s ustřiženým okrajem) marmeládou a necháme dobře zaschnout.
Díky tmavé barvě je těžší odhadnout správný čas pečení. Proto je dobré pomocí plochého nože vytáhnout 1 kousek, ten nechat mírně vychladnout a vyzkoušet. Horké cukroví je velmi křehké, proto ho z pečícího papíru sundáváme až po vychladnutí.