Blog

Valentýnské perníčkové cupcakes s jahodovým krémem
6.2.2025
Bezlepkové, voňavé a lahodně krémové!
Cupcakes, neboli minibábovky s krémovou čepicí, jsou ozdobou každé slavnostní chvíle. A co teprve na Valentýna! Tyto cupcakes voní po perníku a chutnají po jahodách. Překvapte svou drahou polovičku touto valentýnskou dobrůtkou.
SUROVINY na 12 kousků:
- 3 větší vejce
- 100 ml slunečnicového oleje
- 250 g směsi EAT-fit PERNÍČEK (obsahuje cukr, koření, kakao i kypřidlo)
- 50 g mandlové mouky
- 1 lžíce rumu (volitelné)
- 2 vrchovaté lžíce kysané smetany nebo bílého tučného jogurtu
POSTUP pro upečení dortíků:
- Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky a zapneme troubu na 170 °C.
- Vyšleháme vejce, přidáme olej a postupně vmícháme směs EAT-fit PERNÍČEK (ta již obsahuje cukr, koření i kypřidlo) a mandlovou mouku.
- Nakonec vmícháme kysanou smetanu nebo jogurt.
- Směs plníme asi do 2/3 (max 3/4) výšky papírových košíčků.
- Pečeme v troubě na 170 °C (horkovzdušná 150 °C) přibližně 20 minut. Testujeme špejlí, zda těsto nelepí.
SUROVINY na jahodový krém:
- 1 balíček jahodového pudingu
- 300 ml mléka
- 2 lžíce cukru (do pudingu)
- 200 g másla (pokojové teploty)
- 1 lžíce bezlepkového moučkového cukru (do máslového krému)
- 1 lžíce lyofilizovaných jahod (rozmixovaných na prášek, pro intenzivní chuť a barvu)
- Puding uvaříme podle návodu (místo 330 ml použijeme pouze 300 ml mléka + 2 lžíce cukru).
- Po uvaření ho pravidelně mícháme až do úplného vychladnutí, aby nevznikl škraloup.
- Máslo utřeme s moučkovým cukrem a postupně do něj zašleháme vychladlý jahodový puding.
- Přidáme prášek z lyofilizovaných jahod pro intenzivnější jahodovou chuť i barvu.
- Krém necháme lehce ztuhnout v lednici a poté zdobíme cupcakes pomocí zdobičky.