0,00 Kč0

Blog

Valentýnské perníčkové cupcakes s jahodovým krémem

6.2.2025

Bezlepkové, voňavé a lahodně krémové!
Cupcakes, neboli minibábovky s krémovou čepicí, jsou ozdobou každé slavnostní chvíle. A co teprve na Valentýna! Tyto cupcakes voní po perníku a chutnají po jahodách. Překvapte svou drahou polovičku touto valentýnskou dobrůtkou.

SUROVINY na 12 kousků:

POSTUP pro upečení dortíků:

  1. Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky a zapneme troubu na 170 °C.
  2. Vyšleháme vejce, přidáme olej a postupně vmícháme směs EAT-fit PERNÍČEK (ta již obsahuje cukr, koření i kypřidlo) a mandlovou mouku.
  3. Nakonec vmícháme kysanou smetanu nebo jogurt.
  4. Směs plníme asi do 2/3 (max 3/4) výšky papírových košíčků.
  5. Pečeme v troubě na 170 °C (horkovzdušná 150 °C) přibližně 20 minut. Testujeme špejlí, zda těsto nelepí.

SUROVINY na jahodový krém:

  • 1 balíček jahodového pudingu
  • 300 ml mléka
  • 2 lžíce cukru (do pudingu)
  • 200 g másla (pokojové teploty)
  • 1 lžíce bezlepkového moučkového cukru (do máslového krému)
  • 1 lžíce lyofilizovaných jahod (rozmixovaných na prášek, pro intenzivní chuť a barvu)
POSTUP pro přípravu krému:
  1. Puding uvaříme podle návodu (místo 330 ml použijeme pouze 300 ml mléka + 2 lžíce cukru).
  2. Po uvaření ho pravidelně mícháme až do úplného vychladnutí, aby nevznikl škraloup.
  3. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a postupně do něj zašleháme vychladlý jahodový puding.
  4. Přidáme prášek z lyofilizovaných jahod pro intenzivnější jahodovou chuť i barvu.
  5. Krém necháme lehce ztuhnout v lednici a poté zdobíme cupcakes pomocí zdobičky.
Hotové cupcakes zdobíme kousky lyofolizovaných nebo čerstvých jahod, okvětními plátky růží nebo plátky kokosu. Velmi efektní je také valentýnská linecká sušenka.

Zpět