Blog
Skořicové sušenky
3.2.2021
Ingredience na 2 plechy sušenek:
400 g směsi EAT-fit linecka
2 lžičky cejlonské skořice
200 g másla
1 celé vejce
2 špetky soli
1-2 hrsti kešu ořechů (nejlépe předem namočených)
Obsah sáčku EAT-fit LINECKÁ vsypeme na vál/silikonovou pracovní desku, přidáme skořici a sůl a dobře smícháme. Odvážíme si 200 g másla a velkým nožem máslo v moučné směsi postupně krájíme na menší a menší kousky. Přidáme 1 celé vejce a stále pomocí velkého nože směs s máslem a vejci zpracováváme na drobné hrudky. Přidáme kešu ořechy, které jsme nahrubo nasekali, a zapracujeme je do těsta. Těsto zformujeme do koule a zabalíme do mikroténové fólie a necháme v lednici dobře odležet (min 2 hod).
Tuhé těsto rozdělíme na 2 poloviny a postupně na pomoučené podložce vyválíme placku vysokou asi 4 mm, ze které pomocí vykrajovátka na sušenky vykrajujeme kolečka a ta pomocí nože přenášíme na pečícím papírem/fólií vyložený plech.
Pečeme v troubě rozehřáté na 160°C přibližně 10-12 minut do té doby, než jsou sušenky lehce chycené, ale nepřipálené. Hned po upečení jsou docela křehké, po vychladnutí budou pevné a můžete je skladovat na chladném místě v podstatě do té doby, než je sníte.