3.2.2021
Voňavé a křupavé pečivko s dlouhou trvanlivostí lehce připomínající skotský shortbread, to jsou naše skořicové sušenky. Vhodný vzor razítka Vám je pomůže vyladit pro různé příležitosti. My je minulý rok pekli na svátek svatého Valentýna.
Detail
21.12.2020
VÁNOČKA. V klasické verzi samozřejmost všedního dne, kterou pořídíte v každém pekařství. Při bezlepkové (případně jiné) dietě takový malý zázrak.
Detail
16.12.2020
Exotický název jsem si vypůjčila od Josefa Maršálka a jestli jste na první dobrou přečetli něco jiného, nejste sami. :) Také malinový prach a voňavé koření přidané do těsta jsem obšlehla od pana mistra. Vše ostatní je EAT-fit a intuice. Budu ráda, pokud se necháte inspirovat a vyzkoušíte upéct vanilkové rohlíčky také trochu jinak.
Detail
8.12.2020
Milí čtenáři, v této rubrice bych Vám ráda zprostředkovala, jak to s bezlepkovou dietou mají lidé, kterých si vážím a kteří jsou pro mne z různých důvodů velkou inspirací. Věřím, že Vás toto čtení osl...
Detail
20.11.2020
Išlské dortíčky se zrodily pod rukama rakouských cukrářů v rakouském Bad Ischlu. Svého času je prý velmi oceňovala také císařovna Sisi. A není se čemu divit, protože stejně jako u legendarního Sachrova dortu, je kombinace chutí a struktur tohoto cukroví dotažená k dokonalosti. V originální repcetuře se jedná o tři mandlová linecká kolečka, spojená dvěma vrstvami ořechového krému, přelitá čokoládou a ozdobená vlašským ořechem nebo mandlí. No kdo by si toto nedal líbit?
Detail
19.11.2020
Přijít na to, jak upéct vanilkové rohlíčky čistě jen z přirozeně bezlepkových mouk, mi trvalo několikatery Vánoce. Poprvé se mi to podařilo ke všeobecné spokojenosti poprvé vloni. A to díky naší směsi EAT-fit RUSTIKAL, která obsahuje lněnou mouku. Z Rustikalky pečeme také maďarský bejgli, makovou babku, frgál a vánočku.
Detail
15.11.2020
Sádlovky jsem pekla minulé vánoce poprvé. A to k velké radosti naší dcerky. Do pečení se z chutí zapojila a rovnou naše nové cukroví vyztižně pojmenovala. Cukroví je jednoduché a přitom neuvěřitelně lahodné. Přebytky jsme vzali do běžeckého klubu, kde se po nich doslova zaprášilo a několik přátel si žádalo recept. V případě sádlovek doporučuji sáhnout po směsi EAT-fit Bešamel.
Detail
15.11.2020
Toto je tak trochu rozčilovací cukroví. S těstem se kvůli větším kouskům ořechů hůře pracuje, při krájení se válečky drobí, nejde však na něm v podstatě nic zkazit. A výsledek je fenomenální. Někdy se s ním setkáte i ve světlé variantě, my je však děláváme vždy tmavé s kakaovým nádechem.
Detail
15.11.2020
Mandlové lupínky byly specialitou naší babičky Fanynky. Pekla je vždy, když měla bílky navíc, což bylo skoro každý víkend. Často dělávala takové ty poctivé posvícenské koláče s tvarohovou náplní a zřejmě tady někde vznikaly přebytky bílků. Já mandlové lupínky peču společně s lineckým, do kterého dávám o vánocích jen žloutky. Dvě várky lineckého mi vygenerují přebytek bílků na jednu várku mandlových lupínků. Vyzkoušejte je. Krásně křupou a jsou skvělé také k vínu.
Detail
15.11.2020
Linecké je vánoční klasika. Přiznávám, že já sama jsem se k němu musela tak trochu projíst. Jako první jsem z talíře cukroví likvidovala vždy čokoládové kousky (pařížské rohlíčky a ledové kaštany), potom přišlo na řadu ořechové cukroví (vosí úly, babiččiny černé duše z mandlí a kakaa, vanilkové rohlíčky) a linecké zůstavalo tak trochu bokem. Časy se změnily, lineckému jsem přišla na chuť a přináším Vám hned tři postupy na to, jak si jej doma svátečně upéct.
Detail