Cizrna obsahuje téměř všechny vitamíny a minerální látky. Obsahuje velké množství železa, vápníku, draslíku, manganu a hořčíku. Navíc vyniká vysokým obsahem zdravých tuků a vlákniny.
Cizrnu je nutno namáčet minimálně 4 hodiny, ideálně až osm. Dle doby namáčení se poté vaří 2-3 hodiny. V tlakovém hrnci ji připravíte za 40 minut. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.
Kód: | 5978 |
Výrobce: | Natural Jihlava |
Složení: | cizrna |
Velikost balení: | 500 g |
Skladování: | Skladujte na suchém místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1456/364 |
Tuky (g): | 5,5 |
Z toho kyseliny (g): | 0,36 |
Sacharidy (g): | 55,8 |
Z toho cukry (g): | 3,5 |
Vláknina (g): | 15,5 |
Bílkoviny (g): | 20,8 |
Sůl (g): | 0,025 |
Alergeny | bez alergenu |