To, že je čočka energeticky hodnotná a výživná potravina je všeobecně známo. Ta zelená pochází z Francie a je bohatá na kyselinu listovou a železo, které pomáhají předcházet chudokrevnosti. Zelenou čočku můžeme stejně jako tu hnědou předem na pár hodin namočit a pak ji vaříme cca 15 minut obvyklým způsobem. Bez namáčení se doba varu prodlužuje. Namáčení určitě doporučuji. V čočce se nastartují procesy růstu a na talíř se Vám dostane o fousek hodnotnější a hlavně o dost stravitelnější potravina.
Kód: | 1173 |
Výrobce: | distributor: EAT-fit |
Země původu: | Francie |
Složení: | zelená čočka |
Velikost balení: | 500 g |
Skladování: | Skladujte na suchém a temném místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1596/378 |
Tuky (g): | 1.3 |
Z toho kyseliny (g): | 0.2 |
Sacharidy (g): | 57 |
Z toho cukry (g): | 1.3 |
Vláknina (g): | -- |
Bílkoviny (g): | 24 |
Sůl (g): | méně než 0,01 |
Alergeny | bez alergenu |