Jidášovo ucho je rosolovitá houba s blahodárnými účinky. Na webu prirodnilekarna.cz jsem našla informaci o tom, že poslední výzkumy ukazují, že houba stimuluje imunitní systém a celkově posiluje organismus. Proč ji tedy nepřidat i na náš talíř. Jak na to? Sušené houby „oživíme“ tak, že je zalijeme vroucí vodou a necháme alespoň 1-2 hodiny namáčet. Pak připravujeme stejně jako čerstvé plodnice, tedy nakrájíme a dobře podusíme. Doporučuji je přidat do houbové polévky nebo asijského woku.
Kód: | 11484 |
Výrobce: | Zdraví z přírody |
Země původu: | Česká republika |
Složení: | Jidášovo ucho/Bolcovitka bezová |
Velikost balení: | 50 g |
Skladování: | Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečním zářením. |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1228/292 |
Tuky (g): | 0,8 |
Sacharidy (g): | 74 |
Z toho cukry (g): | 2,9 |
Bílkoviny (g): | 8,4 |
Sůl (g): | 0,14 |
Alergeny | bez alergenu |