Černucha neboli černý kmín je dosud neobjevený šperk českých zahrad i kuchyní. Já sama mám za sebou jednu neúspěšnou zahradnickou sezónu, ale po novém roce to zkusím znovu. Zatím tedy černuchu nakupuji a svůj zdroj se s tebou a ráda se s tebou o ni podělím.
Její benefity jsou následující - skvěle chutná (tak trochu známě, ale přitom exoticky), je zdraví prospěšná a navíc krásně vypadá (ve skývě chleba i v kari omáčce).
Černucha má antibakteriální, antimykotické a antiseptické účinky. Snižuje krevní tlak a hladinu krevního cukru, zabraňuje zánětům, podporuje vylučování žluči i moči, ladí menstruaci i tvorbu mateřského mléka, zlepšuje trávení a ničí střevní parazity.
EAT-fit TIP: Je libo žlutý chléb s černými semínky? No problem. Přidejte na 500 g světlé mouky 1 vrchovatou lžičku kurkumy a 1 lžičku černuchy, dobře rozmíchejte a pokračujte v přípravě těsta tak, jak jste zvyklí. Já si čas od času upeču žlutý chléb v kváskové podobě a vždy je předmětem zájmu všech strávníku. Černucha vypadá krásně a také skvěle chutná jako posyp vaječné omeleta.
Kód: | 1194 |
Výrobce: | EAT-fit |
Složení: | Černucha setá, semínka |
Velikost balení: | 100 g |
Skladování: | Skladujte na suchém a temném místě |
Alergeny | bez alergenu |