Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se celý nebo mletý ke kořenění sladkých pokrmů nebo pečiva, zvláště vánočního. Dále na tmavé maso, ponejvíce skopové a zvěřinu, do naložené sladkokyselé zeleniny a kompotů. Patří také k houbám, nakládaným sleďům a vařené rýži. Je nezastupitelný do svařeného vína. Podle lidové tradice se žvýká při bolestech zubů a zánětech v dutině ústní.
EAT-fit tip: Moje babička vždy dusila rýži zaroveň s celou malou oloupanou cibulí, do které zapíchla několik hřebíčků. Vyzkoušejte. Rýže je pak chutnější a voňavější.
EAT-fit tip: Moje babička vždy dusila rýži zaroveň s celou malou oloupanou cibulí, do které zapíchla několik hřebíčků. Vyzkoušejte. Rýže je pak chutnější a voňavější.
Kód: | 1133 |
Výrobce: | EAT-fit |
Složení: | hřebíček celý |
Velikost balení: | 50 g |
Skladování: | Skladujte na suchém a temném místě |
Alergeny | bez alergenu |