Krupice z pohankového mlýna Šmajstrla je zpracovávána výhradně mechanicky, takové zprácování je šetrné a vede k zachování výživových hodnot pohanky. Šmajstrola pohanková krupice je bohatým zdrojem zdrojem vitamínů skupiny B, fosforu, vápníku, železa a rutinu. Je perfektní pro přípravu kaše, jako závařka do polévky nebo jako základ tvarohového těsta pro ovocné knedlíky.
Recept na kaši:
500 ml mléka
6 vrchovatých lžic pohankové krupice
špetka soli
sladidlo dle chuti
Mléko začneme zahřívat a postupně do něj vmícháme 6 vrchovatých lžic krupice, přidáme špetku soli, případně sladidlo dle chuti a provařujeme do zhoustnutí. Pokud je kaše stále řídká, přidáme další lžíci krupice. Vlijeme na talíř a ochutíme kakaem, skořicí, máslem, ovocem či ořechy podle chuti.
Počet ks v kartónu = 20 ks
Recept na kaši:
500 ml mléka
6 vrchovatých lžic pohankové krupice
špetka soli
sladidlo dle chuti
Mléko začneme zahřívat a postupně do něj vmícháme 6 vrchovatých lžic krupice, přidáme špetku soli, případně sladidlo dle chuti a provařujeme do zhoustnutí. Pokud je kaše stále řídká, přidáme další lžíci krupice. Vlijeme na talíř a ochutíme kakaem, skořicí, máslem, ovocem či ořechy podle chuti.
Počet ks v kartónu = 20 ks
Kód: | 419 |
Výrobce: | Šmajstrla |
Země původu: | ČR |
Složení: | pohanková krupice |
Velikost balení: | 400 g |
Skladování: | Skladujte na suchém a temném místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1470/350 |
Tuky (g): | 1.8 |
Z toho kyseliny (g): | 0.62 |
Sacharidy (g): | 73.8 |
Z toho cukry (g): | 0.8 |
Vláknina (g): | 7.4 |
Bílkoviny (g): | 0.01 |
Sůl (g): | 0 |
Alergeny | bez alergenu |