Vynikající italská parboiled rýže je charakteristická podlouhlými a tenkými zrnky, která jsou za syrova nažloutlá a po uvaření zbělají a zůstanou sypká.
Tento druh rýže se zpracovává speciální technologií, kdy před loupáním zrna přechází pod tlakem část živin do jádra obilky. Tím se po zbavení vrchní slupky stává hodnotnější.
Návod na přípravu rýže pro 2 osoby (ze stránky dodavatele):
Nasypte 125 g rýže do velkého hrnce s vařící se osolenou vodou (750 ml). Přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte cca 12-14 min dokud se voda nevyvaří a rýže nezměkne.
Kód: | 5968 |
Výrobce: | La Perdiz |
Země původu: | Španělsko |
Složení: | parboiled rýže dlouhozrnná |
Velikost balení: | 1 kg |
Skladování: | Uchovejte v chladu a suchu. |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1472 / 346 |
Tuky (g): | 0,4 |
Z toho kyseliny (g): | 0,3 |
Sacharidy (g): | 79 |
Z toho cukry (g): | 0,7 |
Vláknina (g): | -- |
Bílkoviny (g): | 7,6 |
Sůl (g): | 0 |
Alergeny | bez alergenu |