Do e-shopu jsme pro Vás vybrali tu největší klasiku - spaghetti, penne (dutinky), fusilli (vřetena) a tortiglioni (potrubí).
Spaghetti jsou naprostá klasika a díky své univerzálnosti nesmí chybět v žádné spíži. Děti si je asi dají nejraději s kečupem a sýrem, já je mám ráda v pikantní verzi arabiata (olej, chilli a spousta parmezánu) nebo úpravě carbonara (uhlířské špagety s česnekem, slaninou, vejcem a parmezánem). Hodí se však i k boloňské nebo jakékoliv jiné omáčce a můžete je také zapékat.
Fusilli mají svůj původ ve středu jižní Itálie a jejich název je odvozen od slova „fuso“, neboli vřeteno. Tvar těstovin je tvořen třemi malými křídly harmonicky zatočenými do spirály, díky kterému těstoviny krásně drží omáčku. Fusilli jsou vynikající k masovým či smetanovým omáčkám. Vyzdvihují však skvělou chuť jakékoli omáčky. Pokud hledáte kreativní recept, vyzkoušejte spojení s pistáciovým pestem a cherry rajčaty.
Penne jsou krátké, duté těstoviny se zkosenými hranami.
Tortiglioni jsou druh těstovin, podobný rigatoni, ale větší a s hlubšími drážkami, které se kolem těstovin točí. Velký průměr a hluboké drážky jsou ideální pro zachycení omáček po celém povrchu těstoviny. Vyzkoušejte je třeba s houbovou smetanovou omáčkou nebo je zapečte ve stylu "pasta al forno".
Způsob přípravy: Těstoviny vložte do vařící osolené vody (1 l vody/ 7 g soli/ 100 g těstovin) a za stálého míchání vařte po uvedenou dobu. Uvařené těstoviny sceďte a ihned podávejte.
Kód: | 318 |
Výrobce: | Barilla |
Země původu: | Itálie |
Složení: | Bílá kukuřičná mouka (65%), žlutá kukuřičná mouka (29,5%), rýžová mouka (5%), voda, emulgátor mono-diglyceridy mastných kyselin. |
Velikost balení: | 400 g |
Skladování: | Skladujte na suchém a temném místě |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 1524/359 |
Tuky (g): | 1.8 |
Z toho kyseliny (g): | 0.5 |
Sacharidy (g): | 78.7 |
Z toho cukry (g): | 1.7 |
Vláknina (g): | 1.1 |
Bílkoviny (g): | 6.5 |
Sůl (g): | 0 |
Alergeny | bez alergenu |