Lískáče, které máme skladem, jsou čerstvé, šťavnaté a rozhodně ne žluklé. Takové lískače u cesty nenajdete. Předpokládám, že je to tím, že v Moldávii, odkud jsou, mají pro jejich pěstování příhodnější podmínky. Také lískáče doporučují nutriční poradci před konzumací máčet. A to konkrétně 7 hodin. Přiznávám, že lískáče však já sama mnohem raději pražím. Pražením se v ořechu aktivují enzymy a měl by být také lépe stravitelný. Lískové ořechy mám nejraději na kaši, na chlebě se zeleninovou pomazánkou nebo ve vánočním cukroví.
Proces blanšírování zajišťuje, že oříšky jsou dokonale čisté a mají jemnější chuť než neupravené ořechy. Blanšíruje se pomocí horké vody nebo horkého vzduchu. Pak se slupka snadno oddělí a ořechy zůstanou krásně hladké a umocní se jejich přirozená chuť.
Proces blanšírování zajišťuje, že oříšky jsou dokonale čisté a mají jemnější chuť než neupravené ořechy. Blanšíruje se pomocí horké vody nebo horkého vzduchu. Pak se slupka snadno oddělí a ořechy zůstanou krásně hladké a umocní se jejich přirozená chuť.
Kód: | 11604 |
Výrobce: | Milota |
Země původu: | Gruzie |
Složení: | celé lískové ořechy |
Velikost balení: | 1000 g |
Skladování: | skladujte na suchém a tmavém místě při teplotě do 22°C |
Energetická hodnota (kj/kcal): | 2422/579 |
Tuky (g): | 50 |
Z toho kyseliny (g): | 3.8 |
Sacharidy (g): | 22 |
Z toho cukry (g): | 4.4 |
Vláknina (g): | 12 |
Bílkoviny (g): | 21 |
Sůl (g): | -- |
Alergeny | skořápkové plody |